«

»

jan 04

Lydkontroll til Filadelfia Kristiansand

Lydtekniker Sigurd Schaathun har bygget opp lydkontroll til Filadelfia i Kristiansand (Nett-TV).

Huset består av en sal/scene, med lydkontroll til kringkasting over 100 meter unna. Lydkontrollen brukes til direktesending av møter på lokal- og webradio, videostreaming på nett, samt opplæring av teknikere. Utfordringen ble løst på følgende måte:

32 linjer splittes fra scenen, med en LL1527-basert mikrofonsplitt loddet på dugnad av noen av menighetens teknikere. Linjene distribueres til eksisterende Soundcraft MH2 på front og en MSB32 på scenen. Disse sendes så, via 120 meter Klotz RamCat kabel, til en Soundcraft Si Expression 2 i lydkontroll. Parallelt går det også analog multikabel, med trådløse mikrofoner, salmikrofoner og en tapning fra salmiks.

I lydkontroll er Si Expression 2 montert i et spesiallaget bord for å få underarmsstøtte. Meteringen på mikseren kom dog til kort (sett med kringkastingsøyne), så her er det satt inn DK MSD100T og RTW TM3.

Lyttingen foregår på JBL LSR4326. Den innebygde romkalibreringen kom godt med, siden rommet ennå ikke er fullt ut akustisk behandlet.

En dbx-IEM prosessor ligger klar til å bli brukt som multibåndkompressor. ASL BS intercom er også på plass, med partyline kommunikasjon til sal/radiostudio, og koblet opp mot Riedel Performer på videosiden.

Tilbakemeldingene fra brukerne har vært meget gode. Den fleksible lagoppdelingen til Expression er en fryd å jobbe på, selv om det savnes VCA-grupper fra tid til annen (en funksjon man må opp på Si Performer for å få). Sluttsummen ble heller ikke overveldende, uten at det gikk på bekostning av kvaliteten. Mikseren kan dessuten lett tas ut og settes i flight for andre produksjoner.videre.IMG_1850