«

»

jan 25

Oppdatering: Trådløsfrekvenser

Post- og teletilsynet har nå gjort ferdig fribruksforskriften, reglene som gjelder for bl.a. trådløse mikrofoner. På grunn av at frekvensområdet 790-862MHz omdisponeres til mobilt bredbånd (den digitale dividenden). Dette får følger for brukere av lydutstyr. Hovedpunktene er:

  • Frekvensområdet 863-865MHz er fremdeles tillat.
  • Frekvensområdet 800-820MHz (nåværende tillatt for trådløse mikrofoner) blir forbudt fra 1. januar 2014. Men i forbindelse med utbyggingen av mobilt bredbånd, kan det komme forstyrrelser.
  • Lokalt ledige frekvenser i frekvensområdet 470-790MHz kan brukes til trådløst lydutstyr. Dette må ikke komme i konflikt med det digitale bakkenettet (RiksTV). For å finne tilgjengelige frekvenser har NPT laget nettsiden www.finnsenderen.no for å søke opp tilgjengelige frekvenser.

Lydtekniker Sigurd Schaathun/S2audio kommer med mer informasjon på hva slags mikrofonutstyr som er tilgjengelig etterhvert.